marți, 5 mai 2015

JOE DiNAPOLI

Joe DiNapoli este un lector recunoscut in toata lumea, autor si analist pe pietele financiare, trader cu o practica de 38 de ani. DiNapoli este acreditat de CTA (Commodity Trading Advisor) si pe parcursul a 20 de ani a predat tehnicile sale in capitalele financiare din Europa, Asia, Rusia, Orientul Mijlociu si SUA. Joe DiNapoli este coautor al cartii „High Performance Futures Trading, Power Lessons From The Masters”, autorul cursului de trading „Fibonacci Money Management and Trend Analysis In Home Trading”. 
Opera lui cea mai importanta este „Trading with DiNapli Levels”, care a devenit cursul de baza pentru toti traderii pasionati de tehnicile Fibonacci. In prezent DiNapoli este presedintele companiei Coast Investment Software, si se ocupa de elaborarea si raspandirea sistemelor de tranzactionare automatizate. 
Noi vom analiza doar o parte, dar cea mai cunoscuta si folositoare din Diversificarea de sisteme si strategii propuse de DiNapoli, pornind de la materialele cartii „Trading with DiNapli Levels”, este asa-numita noua modele intensive. Desigur, vom studia si renumitele nivele DiNapoli. Inainte sa continuam relatarea, sa enumeram Specificatiile generale si regulile care vor ajuta la intelegerea esentei strategiilor sale: 
1. Moving Averages 
• 3x3 — aceasta este SMA cu 3 perioade, calculata dupa preturile de inchidere (Close) si deplasata inainte cu trei perioade. Autorul pune aceasta medie mobila pentru analize pe termen scurt pe pietele cu lichiditate si volatilitate ridicata; 
• 7x5 — SMA cu 7 perioade, calculata dupa preturile de inchidere, deplasata inainte cu cinci perioade, pentru pietele mai putin volatile, de exemplu, de actiuni;
 • 25x5 — SMA cu 25 de perioade, calculata dupa preturile de inchidere, deplasata inainte cu cinci perioade. DiNapoli uziteaza aceasta medie mobila pentru o analiza pe o perioada lunga de timp.




 2. Tinta pretului.
DiNapoli uziteaza trei puncte (vezi figura 140):
 • OP = B — A + C
 • COP = 0,618 (B — A) + C
 • XOP = 1,618 (B — A) + C


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu