joi, 23 aprilie 2015

Tehnica bazata pe media mobila MA 89

In continuare sa analizam strategia elaborata exclusiv de autorii acestei carti. Strategia se bazeaza mai ales pe asamblare mediei mobile simple de durata 89. In calitate de indicatori suplimentari se considera fractalii si MACD cu parametri 13, 34, 8. Strategia poate fi aplicata pe orice piata cu lichiditate ridicata si pe graficele cu variabile intervale de timp (timeframe), dar in prealabil este recomandata o testare pe datele istorice ale unui instrument financiar pentru depistarea lipsurilor, posibile in raport cu specificatiile pietei (Forex, actiuni, futures). 
Semnalul de cumparare apare la strapungerea si inchiderea barei semnal deasupra mediei mobile MA 89 (in cazul vanzarii — invers). Stop Loss il plasam sub ultimul fractal in directia opusa semnalului. Al doilea semnal pentru cumparare se obtine cand linia MA 89 este in crestere, iar pretul testeaza si creste de la nivelul mediei mobile. In acest caz nu se cere sa ne grabim, si asteptam inchiderea barei ascendente pentru a deschide pozitia lunga. 




Dupa deschiderea pozitiei, urmarim In cazul in care pretul a format un nou maxim, si In cazul in care utilizam semnalele indicatorului MACD — cat timp histogramele sunt ascendente, trendul dispune de potential de crestere. Stop Loss se cere deplasat deseori cu 5-10 pips mai jos de MA 89. In cazul in care trendul este puternic inclinat, putem plasa Stop Loss sub fractale mai jos de grafic, dar in acest caz este posibil sa iesim din piata foarte rapid, si sa ratam o parte din profit (potential). In cazul in care MACD formeaza o divergenta negativa, atunci putem inchide 1/2 din pozitie (probabil trendul va incetini), dar nu intreaga pozitie, deoarece dupa o anumita corectie, miscarea poate continua si vom rata potentialul profit. Pozitia se inchide definitiv la atingerea Stop Loss sau la aparitia semnalului de schimbare a directiei — inchiderea barei curente mai jos de MA 89. 




In fig. 138, in graficul de 1H al perechii valutare GBP/USD este exemplificat tradingul dupa metoda descrisa. Semnalul activ pentru cumparare il primim pe 9 iulie la pretul de 2,0157. Initial Stop loss este plasat mai jos de ultimul fractal opus nivelului 2,0096 (60 de pips). In ziua urmatoare, la ora 9, se constitue al doilea semnal de cumparare, neconfirmat, deoarece linia MA 89 nu coboara si nu avem motiv sa inchidem prima pozitie. pe o perioada urmatoarelor doua zile pretul incepe sa creasca, si deplasam Stop Loss sub MA 89. 
Aproape de ora 12, pe 12 iulie se constitue o divergenta negativa pe MACD si inchidem jumatate din pozitie la pretul de 2,0327, cu profit 170 pips. Pe 13 iulie, intre orele 8 si 9, pretul a atins MA 89 si s-a format lumanare ascendenta, ce reprezinta al doilea semnal important de cumparare (MA 89 in crestere). Noua pozitie lunga este deschisa la pretul de 2,0303. La inceputul saptamanii urmatoare (16 iulie) pretul este la nivelul 2,0340-60. 
Profitul curent din prima pozitie este de 183 de pips, din a doua — 40 de pips. Sistemul prezentat poate fi intregit si cu alti indicatori auxiliari, de asemenea se pot folosi nivelele Fibonacci pentru maximizarea profitului. se cere luat in considerare ca In cazul in care piata va avea o miscare laterala de durata (range), exista posibilitatea unor pierderi temporare. In acest caz, MA 89 se misca aproape orizontal si e mai bine sa asteptam al doilea semnal pentru deschiderea unei pozitii noi. Cand piata va evolua in trend, cu deplasarea Stop Loss sub MA 89, poate fi obtinut un profit considerabil (300-800 de pips), care des depaseste pierderile. De aceea va recomandam sa nu inchideti toata pozitia la semnalele negative MACD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu