joi, 9 aprilie 2015

LOUIS BORSELLINO

Numit de CNBC cel mai bun trader, Louis Borsellino este cunoscut in lumea intreaga ca expert in futures si alte insrtumente financiare. Experienta de 20 de ani „pe floor” la Bursa de marfuri din Chicago (CME), l-au facut pe Borsellino unul dintre cei mai cunoscuti si prosperi traderi de futures pe indicele american S&P500. Louis, de asemenea, apare in rolul de analist financiar pentru agentiile de stiri CNN-FN, Bloomberg TV, CNBC, WebFN, Reuters. 
El este autorul cartii “The Day Trader” si al cartii autobiografice “The Day Trader: From the Pit to the PC”. In cartile sale, Louis Borsellino expune cunostintele vaste si experienta proprie. Ca urmare a vastei experiente acumulate pe pietele bursiere, si in calitate de trader individual, Borsellino atrage atentia in deosebite asupra psihologiei tradingului si metodelor de management al capitalului. 
In cartile sale el acorda o mare atentie procesului complex de pregatire si deschidere a pozitiilor in piata. „Fiecare tranzactie trebuie sa urmeze ceea ce eu numesc pregatire, tinta si lansare”. Indiferent de faptul ca tranzactionati dupa o anumita tehnica sau urmand propria analiza, e important ca fiecare tranzactie sa fie impartita in trei pasi — pregatire, tinta si lansare. 
• Pregatirea: primul pas al unei tranzactii. Urmarirea si analiza graficelor; Determinarea strategiei proprii in cadrul zilei, a pretului de cumparare/vanzare, nivelele de suport/ solida ale tranzactiei. Prima etapa include, de asemenea, eliberarea gandurilor care nu sunt legate de trading si pot impiedica adoptarea obiectiva a unor decizii importante . 
• Tinta: in aceasta etapa urmarim piata, incercand sa ne imaginam scenariile stabilite in prima etapa. De exemplu, In cazul in care am observat un nivel puternic de suport si piata se deschide deasupra acestui nivel, apoi creste putin, si incepe o miscare descendenta, atunci in apropierea nivelului de suport suntem pregatiti sa cumparam. 
• Lansarea: constituie momentul cand cele relatate se concretizeaza intr-o singura actiune. Am identificat nivelul pretului si l-am „fixat”, dupa care „lansam”, executam tranzactia la un anumit pret, plasand ordinele Stop Loss si Take Profit corespunzatoare. Urmand acesti trei pasi, elaboram ceea ce putem numi „planul tranzactiei”. In opinia lui Borsellino intotdeauna trebuie sa avem un anumit plan, sa cunoastem de la pornit punctele de intrare si iesire din piata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu