luni, 20 aprilie 2015

TONY PLAMMER

Tony Plammer este un analist financiar renumit, fost director al unei banci de investitii, care beneficiaza de o practica de mai multi ani pe pietele financiare (din 1976 pana in 1999 el a condus un fond de investitii specializat in obligatiuni si valuta). In cartea sa „Forecasting Financial Markets” el prezinta o analiza aprofundata a comportamentului participantilor la pietele financiare. De asemenea, sunt prezentate tehnici de analiza bune si adoptarea unor decizii investitionale corecte. 
Plammer este cunoscut si multumita teoriei sale despre pulsul pietei, care reprezinta o metoda simpla in paralel cu analiza valurilor, de previzionare a importantelor zone reversibile. Este interesanta si tehnica utilizarii indicatorului Momentum pentru deschiderea ciclurilor de piata, care ofera un mare avantaj in analiza si tradingul pe pietele financiare. O importanta deosebita in metodele sale o au Retragerile Fibonacci. Sa analizam sistemul sau, care include factorul MACD, mediile mobile si nivelele Fibonacci. In sistem se intrebuinteaza factorul MACD cu perioadele 34-13-8 si media mobila exponentiala de un timp 26. Caracteristicile sistemului sunt urmatoarele: Pozitia se deschide cand histogramele MACD intersecteaza linia semnal si in acelasi timp este confirmata una din urmatoarele ipoteze: 
• pretul schimba directia de la nivelul Fibonacci; 
• ultimul pret intersecteaza media mobila de 26 perioade; 
• apare divergenta in punctele extreme. O jumatate din pozitii se inchid la atingerea nivelului Fibonacci, In cazul in care este confirmata una din urmatoarele ipoteze: — oscilatorul a atins valoarea maxima; — apare divergenta intre pret si MACD. Toate pozitiile ramase se inchid la formarea semnalului invers MACD sau conform ordinelor Stop Loss si Take Profit. 




In fig. 133 este prezentat un exemplu de tranzactionare conform sistemului Plammer pe graficul perechii valutare EUR/JPY de 1H. Pe 8 august a aparut semnal de vanzare, format de factorul MACD, dupa ce pretul isi schimba directia de la nivelul Fibonacci de 1,618 (pret 165,20), pana la inchiderea barei semnal. Valul precedent format este : [164.15 — 162.25] *1,618 = 165,30, nu poate fi vazut pe grafic. Dupa care pretul incepe sa scada, iar miscarea este insotita de scaderea histogramelor MACD, ceea ce argumenteaza mentinerea pozitiei scurte. 
Pe 10 august pretul atinge 1,618 dupa Fibonacci, in acelasi timp factorul MACD formeaza o divergenta pozitiva. In acest moment, pozitia scurta se inchide, deoarece imediat observam semnal de cumparare. Profitul din pozitia scurta a fost de circa 395 de pips (165,20 — 161,25). Valul ascendent nu atinge nivelul de 50% din corectie si intra in miscare laterala, apoi avem un nou semnal de vanzare. Din pozitia lunga deschisa nu obtinem un profit ridicat (circa 25 de pips). pretul intersecteaza EMA 26 de sus in jos, si concomitent histogramele MACD formeaza o linie subtire care strapunge linia semnal. Ultima pozitie scurta este deschisa la nivelul 161,50 si pana in data de 14 august (maxim vizibila pe grafic) nu beneficiaza de sens inchiderea acesteia, deoarece histogramele MACD devin tot mai negative si profitul curent constituie aprox. 230 de pips.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu