vineri, 17 aprilie 2015

ALEXANDER ELDER

 Alexander Elder este un profesionist vestit in domeniul tradingului pe pietele financiare. Cartile sale „Trading for a Living” si “Trading for a Living Study Guide” sunt adevarate best-seller in randul traderilor. El s-a nascut in Leningrad (Sankt Petersburg), dar a crescut in Estonia, unde a absolvit facultatea de medicina a Universitatii din Tartu. Apoi a emigrat in SUA, unde initial a urmat profesia de baza — psiholog. Cunostintele lui Alexander Elder despre psihologia umana l-au ajutat cand a pornit sa tranzactioneze pe pietele financiare. Indicatorii dezvoltati de Elder sunt Force Index, Bulls Power & Bears Power. 
Particularitatea esentiala in lucrarile teoretice ale lui Elder o reprezinta atentia deosebita acordata mediei mobile exponentiale cu durata 13. Dupa multe cercetari el a stabilit ca pe majoritatea pietelor aceasta actioneaza ca un reper extrem de bun de anticipare a miscarii pretului. Vom analiza o strategie care in prezent se aplica cu succes pe diferite piete financiare. 
Semnalul de baza pentru deschiderea pozitiei este intersectarea a doua medii mobile exponentiale (EMA) cu perioadele 3 si 13. Cand EMA 3 intersecteaza EMA 13 de jos in sus, este semnal de cumparare, cand intersecteaza de sus in jos — de vanzare. Ca bonus se intrebuinteaza doi indicatori, dezvoltati de autor — puterea taurilor (Bulls Power) si puterea ursilor (Bears Power). In realitate acesti indicatori reflecta starea minimelor si maximelor curente fata de EMA 13 si se folosesc pentru analiza puterii trendului curent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu