miercuri, 15 aprilie 2015

BILL WILLIAMS

Bill Williams este un trader si analist renumit, cu o practica de 40 de ani pe pietele financiare. Sub indrumarea sa s-au format mii de traderi, inclusiv dealeri profesionisti si brokeri ai marilor companii financiare. Cartile sale “Trading Chaos”, “New Trading Dimensions”, “Trading Chaos: Second Edition” au devenit best-seller. Meritele sale sunt importante in dezvoltarea teoriei prognozarii si tranzactionarii. Ne vom opri numai la cele mai cunoscute tehnici si indicatori ai sai. Cea mai mare realizare a lui Williams o constitue popularizarea fractalilor. Fractalii reprezinta o metoda simpla si eficienta de indicare a punctelor extreme in miscarea pretului. In esenta, fractalul inseamna un sir din cinci bare ale pretului, cea medie Detinand valoarea maxima (pentru fractalul de sus) sau valoarea minima (pentru fractalul de jos), dupa cum se observa in fig. 126. 



Utilizand fractalii, se pot identifica maximele sau minimele miscarii pietei din faza crearii lor. Dupa atingerea varfului si inlocuirea directiei pretului, odata cu aparitia barei a doua ce va atinge un nou minim, va aparea fractalul. Acesta indica faptul ca la momentul actual se constitue un varf al pretului si vom putea reactiona la timp — de exemplu, sa deschidem o pozitie scurta sau sa inchidem pozitia lunga deja deschisa. Fiecare fractal, cel putin temporar, are rol solida sau suport. 



Vom prezenta o metoda de utilizare eficienta a fractalilor. Atunci cand trendul este ascendent, el este caracterizat de maxime si minime in ascensiune. In cazul in care vrem sa cumparam la un pret mai mic, atunci putem deschide o pozitie long la aparitia fractalului din partea de jos a graficului, pentru ca el va indeplini (cel putin temporar) rol de suport, iar Stop Loss va fi sub minimul acestuia. Fractalii din terminatia superioara , in cazul intersectarii lor repetate, pot fi considerati nivele de acumulare in directia trendului. Fractalii din partea de jos pot fi Folositi pentru stabilirea Stop Loss si inlocuirea lor treptata la aparitia unor noi fractali (Trailing Stop). Similar Poti analiza si trendul descrescator .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu