marți, 21 aprilie 2015

LINDA BRADFORD RASCHKE

Linda Bradford Raschke este trader profesionist pe pietele financiare din anul 1981, in special al optiunilor pe actiuni. Ea este presedintele grupului de investitii LBR Group. Desi piata ei preferata este cea futures si indicele compozit S & P 500, tranzactioneaza activ pe multe alte piete si pune diferite strategii. 
Linda Raschke este unul dintre traderii care prefera sa deschida si sa inchida pozitiile in cadrul aceleeasi zile (Intraday Trading). Sa analizam doar o parte din strategiile ei de tranzactionare. Una dintre strategii se bazeaza pe aplicarea indicatorului directiei medii de miscare ADX (Average Directional Movement Index).
 Caracteristicile strategiei sunt: 
1. ADX de 14 perioade se cere sa strapunga linia de 30 si sa continue sa avanseze. Acesta este semnal pentru un trend puternic. 
2. Asteptam corectia pretului pana la media exponentiala mobila de 20 perioade (EMA 20). De obicei, corectia este insotita de scaderea facila a ADX. 
3. Cand pretul atinge EMA 20, plasam ordinul de cumparare (Buy Limit) mai sus decat maximul barei anterioare. 
4. Dupa amplasarea ordinului, plasam Stop Loss sub ultimul minim local. Cat timp ADX creste, pozitionam Stop Loss sub EMA 20. Daca ADX formeaza un maxim si incepe sa scada, inchidem o parte sau intreaga pozitie. 
5. Dupa o tranzactie reusita se cere sa asteptam pana cand ADX va cobori si va trece peste nivelul 30, pentru a tranzactiona din nou. 
Se cere retinut faptul ca nivelul de 30 este orientativ si poate fi schimbat in functie de Caracteristicile pietei pe care tranzactionam.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu