miercuri, 13 mai 2015

Nivele Fibo cu Bara comprimata

Bara comprimata este o notiune ce descrie bara (lumanarea), in timpul careia pretul are o amplitudine mica (pretul de deschidere este aproape de pretul de inchidere), dar volumul este nemaipomenit de mare. O in acest fel de bara ne arata ca piata a atins un nivel puternic de suport sau solida . DiNapoli combina bara comprimata cu nivelele Fibonacci. In acest fel acest tip de bare se identifica cu mare precizie. 
Daca deschidem pozitia in prezenta unei asemenea bare, suntem asigurati de 2 ori: pe de o parte, de nivelul Fibonacci, pe de alta parte de reactia pietei, care ne arata ca exista un nivel de suport sau solida puternic. Ca filtru suplimentar a barei comprimate, DiNapoli introduce si cateva conditii: volumul dat de bara comprimata este cu 30% mai mare in paralel cu bara precedenta si mai mica dupa MFI in paralel cu bara precedenta. 
MFI = rb/v, unde: 
rb — intervalul barei in puncte, 
v — volumul. 



Bara comprimata poate fi observata in data de 16.08.2007 in graficul EUR/USD (fig. 60). Aici se vede clar cresterea volumelor si pastrarea corelatiilor dintre volume si intervalul pretului in functie de bara precedenta. DiNapoli recomanda urmatoarea tactica de tranzactionare: asteptam pana cand bara comprimata se construieste in apropierea unui nivel Fibo puternic, dupa care deschidem o pozitie pe prima corectie, nu nemaipomenit de agresiv. 
Stop Loss plasam sub minimul (maximul, Daca vindem) acestei bare. O in acest fel de tactica autorul o numeste Genistul A. Pana acum am analizat unele din strategiile propuse de autor. Acum sa acordam atentie la aportul principal adus de Joe DiNapoli, si anume la tradingul cu nivelele DiNapoli. Ce reprezinta aceste nivele? 
Ele constituie nivele de suport si solida care corespund unor anumite conditii. In esenta lor, aceste nivele se bazeaza pe teoriile Fibonacci. Cu ajutorul lor autorul dezvolta aceasta teorie mai departe. Nivelele DiNapoli cuprind: nivelele Fibo, punctele pretului, acumularea si intervalele corelate de preturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu