vineri, 22 mai 2015

Ordinele Stop Loss (Stop Loss Orders)

In opinia lui Demark, exista doua metode de determinare a nivelelor Stop Loss. In ambele cazuri se utilizeaza intervalul de pret al zilei cu maximul din toata perioada setului si numerotarii (pentru vanzare). Pentru pozitiile de cumparare se foloseste intervalul de pret al barei cu minimul setului si numerotarii. 
La cumparare nivelul Stop Loss se calculeaza in acest fel: 
- Din ziua cu costul minim alegem cel mai scazut pret, care se scade din cel mai mare pret sau din costul de inchidere a barei anterioare, in cazul in care a fost mai sus.
 - Rezultatul se aduna la cel mai scazut nivel. 
La vanzare nivelul se calculeaza similar:
 - Din ziua cu costul maxim, din cel mai mare pret se scade cel mai mic pret al aceleasi zile, sau costul de inchidere al zilei precedente, in cazul in care a fost mai jos. 
- Rezultatul se aduna la cel mai scazut nivel. 
In aceste cazuri pozitia se inchide la atingerea nivelului Stop-Loss. Tehnica a doua se aplica pe aceeasi bara ca si metoda anterioara (bara cu cel mai mare maxim sau minim), dar distanta se calculeaza altfel si nivelul Stop Loss se calculeaza in felul urmator:
 • Pentru cumparare — diferenta dintre costul de inchidere si cel mai mic pret al acestei bare. Rezultatul se scade din costul minim; 
• Pentru vanzare — diferenta dintre costul de inchidere si cel mai mare pret al acestei bare. 
Rezultatul se adauga la costul maxim. Pozitia este bine inchisa din nou, in cazul in care costul atinge aceste nivele. Sa analizam inca un exemplu de aplicare a strategiilor Demark. 


In figura de mai sus se observa graficul zilnic al indicelui compozit Dow Jones Industrial. Anexa Sequential la acest grafic ne arata ca semnalele pentru vanzare se gasesc in punctele optime, tranzactiile se realizeaza in imediata apropiere a varfurilor. Punctele de intrare — iulie 2007 — diferenta dintre costul de inchidere si cel mai mic pret al acestei bare. 
Rezultatul, indiferent de modalitatea de intrare sau de iesire pe care am ales-o, este profitabil. Sistemul consecutivitatii este un instrument puternic pentru determinarea potentialelor momente cheie in miscarile pietei. Acest sistem reprezinta evaluarea ciclurilor de piata ale lui Tomas Demark. Autorul ne recomanda sa utilizam acest sistem doar pe graficele zilnice. 
Sistemul constituie o abordare neegalabia a analizei pietelor. In el nu exista indicatori sau elemente grafice de analiza. Se deosebeste de celelalte prin faptul ca include in analiza doar preturile pietei si perioada . Sistemul respectiv este eficient in combinatie cu alte elemente ale analizei moderne .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu