luni, 11 mai 2015

Sinele

Sinele reprezinta un model care poate fi folosit pe orice un timp a graficelor, de la cinci minute pana la o luna. Acesta este un semnal al capitularii trendului. El reprezinta o atingere brusca a unui anumit pret (maxim sau minim), dupa care incepe o cumparare/vanzare in masa, si piata revine la valorile initiale. 
Odata cu revenirea la nivelul de la care a pornit miscarea brusca, figura se apreciaza completa, iar punctul de unde a pornit miscarea si a revenit se numeste punct de intoarcere. Autorul prezinta acest model cu ajutorul urmatorului exemplu: 
„Imaginati-va cateva case pe litoralul oceanului in Santa-Barbara (Calofornia) ce se ivesc surprinzator la vanzare cu costul de 100.000 USD. Aceste oferte dispar rapid, pentru ca investitorii imobiliari cumpara imediat aceste case si costul revine la valorile initiale”. 




In fig. 143 sunt reprezentate patru modele clasice de sine (R — punctul de intoarcere). Regula deschiderii pozitiei se pune la o schimbare facila a directiei pana la 0,382 din lungimea sinelor, sau cand preturile vor depasi punctul de intoarcere. Plasam Stop Loss la 0,618 din lungimea sinelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu