joi, 21 mai 2015

Consecutivitate (Sequential)

Aceasta este o strategie inovatoare, grozav de simpla in esenta sa. In ea nu exista nici un indicator, doar relatii intre preturi. Prin intermediul acestei strategii, Demark descopera noi directii si teorii despre ciclurile pietei. Strategia este impartita in cateva etape, fiecare Avand caracteristici diferite. Important in Sequential este costul de inchidere a unei singure bare (se intrebuinteaza graficul pe o zi) raportat la costul de inchidere a barei cu cateva zile in urma. 
Prima etapa se numeste Pregatirea (Setup). Conditia care este nevoie indeplinita in aceasta etapa o reprezinta existenta a noua bare consecutive, fiecare dintre acestea cu costul de inchidere mai mare sau mai mic decat cel din urma cu 4 zile. Vom denumi aceste noua bare set. Cu alte cuvinte , pe un trend ascendent, este nevoie sa aflam un asadar de set din noua bare, in care costul de inchidere a fiecareia este mai mare decat costul de inchidere a barei din urma cu 4 zile. 
Aceasta inseamna ca in momentul actual piata efectueaza o miscare ascendenta. Similar se procedeaza si in cazul miscarii descendente, unde costul de inchidere al fiecareia din cele noua bare consecutive este nevoie sa fie mai mic decat costul de inchidere a barei din urma cu 4 zile. Dupa aceste noua bare, de multe ori dispune de loc o miscare nu grozav de ampla (corectie) in directia opusa. In fig.149 este prezentata prima etapa. 
Dupa Demark, miscarea din prima etapa, exterior conditiei de baza mentionate mai sus, este nevoie sa satisfaca urmatoarele conditii: 
1. Fiecare zi dintre cele analizate este nevoie sa fie o zi cu tranzactii reale efectuate (nu o zi de weekend). 
2. Bara (ziua) ce precede inceperea numerotarii (inaintea primei bare numerotate), numita bara zero — este nevoie sa aiba costul de inchidere mai mic sau egal (la miscarea ascendenta), sau mai mare (la descendenta) decat bara din urma cu patru zile. 
3. In cazul in care unul din preturile de inchidere a celor noua bare consecutive este egal cu costul barei din urma cu patru zile, numerotarea se termina si este nevoie cautata o noua consecutivitate. 
4. Aceasta consecutivitate poate fi formata din peste noua bare, dar acesta este minimul folositor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu