luni, 24 noiembrie 2014

Figura „Liliac”

Pentru aceasta figura este caracteristica corectia pana la 0,886 din lungimea valului XA, cu ajutorul caruia determinam suprafata potentiala de schimbare a directiei (punctul D). dezvoltarea din punctul B se cere sa fie mai mica de 0,618 (aprox. 0,50 sau 0,382 din XA). Proiectia BC pentru punctul D este de obicei de la 1,618 pana la 2,618.
 
 
 
Fig. 86 — Liliac. In punctul D avem un semnal pentru deschiderea pozitiei de cumparare.
 
 
 
Fig. 87 — Liliac, In punctul D avem un semnal pentru a deschiderea pozitiei de vanzare. In majoritatea figurilor de tip Fluture observam o anumita proportie (1,27; 1,382; 1,618), sau valurile AB si CD sunt egale, ceea ce reprezinta confirmarea figurilor.
 
 
 
Fig. 88 Egalitatea valurilor AB si CD din figura, indica un semnal pentru deschiderea pozitiei de cumparare in punctul D.
 
 
Fig. 89 Egalitatea valurilor AB si CD din figura, indica un semnal pentru deschiderea pozitie de vanzare in punctul D. Egalitatea valurilor in timpul unei corectii este intalnita frecvent si poate fi aplicata in anticiparea viitorului nivel de schimbare a directiei (punctul D). In fig. 90 pe graficul perechii valutare GBP/USD, este prezentat un model ce demonstreaza ca momentul potrivit pentru cumparare apare atunci cand a doua unda descendenta CD are lungimea egala cu prima unda (AB).
 
 
 
Fig. 90 Liniile AB si CD sunt egale (GBP/USD, H1) MetaTrader — Admiral Markets Figura 5-0 reprezinta un caz deosebit de egalitate a lungimii valurilor AB si CD.
 
 
Figura 5-0 este formata in timpul unei evolutii descendente. In punctul B se construieste un minim marginal, dupa care urmeaza o crestere brusca a pretului (din punctul D). Semnalul este dat de cresterea puternica din punctul B (1,618 — 2,236) si formarea punctului D ce reprezinta o corectie de 50% din BC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu