marți, 25 noiembrie 2014

Figura Trei varfuri

O caracteristica a acestei figuri consta in faptul ca fiecare miscare se incheie la un nivel de 1,27 sau 1,618. In plus, in figura observam o simetrie in dinamica evolutiei pe diferite perioade de timp. Semnalele acestei figuri, de regula, urmaresc un profit mare si adesea dupa ele urmeaza o schimbare de lunga durata a directiei trendului. Din punct de vedere al analizei valurilor, aceste figuri reprezinta Diagonale Finale (Ending Diagonals) sau impulsul de final.
 
 
Fig. 92 Figura Trei varfuri in evolutie descendenta, indica un semnal pentru cumparare in punctul 3.
 
 
Fig. 93 Figura Trei varfuri in evolutie ascendenta, indica un semnal pentru vanzare in punctul 3.
 
 Aceste figuri, de obicei, arata incetinirea evolutiei si anticipeaza o schimbare puternica a directiei pretului. Observam un potential ridicat al profitului la formarea acestor figuri, care se ivesc la sfarsitul unui trend important. In fig. 94 este prezentat un exemplu al acestei figuri pentru perechea valutara GBP/USD. Din grafic observam ca fiecare impuls formeaza un nou maxim, dar nu reprezinta un val ascendent. Acesta este un indiciu ca entuziasmul cumparatorilor scade si urmeaza o schimbare a directiei de trend.
 
 
Fig. 94 Figura Trei varfuri (GBP/USD, H4)
 
MetaTrader — Admiral Markets Figurile, de obicei, sunt usor de identificat si reprezinta indicatori ce ofera posibilitati eficiente de tranzactionare. Pentru a recunoaste usor figurile si a utiliza semnalele, este util sa urmarim periodic corelatiile dintre valuri. O prioritate, in acest caz, o beneficiaza de indicatorul ZUP. Acesta calculeaza toate raporturile dintre valuri, care formeaza situatia curenta a pietei la asamblare indicatorului ZigZag.
 
 
 
Fig. 95 indicatorul ZUP (EUR/USD, H4)
 
MetaTrader — Admiral Markets Din fig. 95 observam cat de usor si din timp putem identifica genurile cu ajutorul indicatorului ZUP. In acest caz avem figura ce corespunde caracteristicilor modelului Liliac. Prima corectie descendenta ajunge relativ la nivelul 0.382 (0.36), iar a doua — la nivelul 0.66, unde apare momentul oportun de cumparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu