miercuri, 12 noiembrie 2014

ALTI INDICATORI SI METODE DE ANALIZA PROPORTIONALA

Pivoti (Pivot Levels)
Metoda pivotilor permite pronosticarea evolutiei pietei cu ajutorul unor calcule simple. mai mereu este utilizata pentru strategiile de tranzactionare in cadrul unei zile (intraday), numita metoda pivotului zilnic. Pivotul — este nivelul pretului la strapungerea caruia se schimba directia pietei in acea zi. El este calculat pe baza pretului de inchidere (Close), a maximului (High) si minimului (Low) zilei precedente.
Formulele de calcul a pivotilor sunt:

Pivot = (High+Close+Low)/3
Suport 1= 2*Pivot-High

Rezistenta 1 = 2*Pivot-Low

Suport 2 = Pivot-(R1-S1)

Rezistenta 2 = Pivot+(R1-S1)

Suport 3 = Low-2*( High-Pivot)

Rezistenta 3 = High+2*(Pivot-Low)

Daca piata se deschide sub nivelul Pivot, se considera ca in cursul zilei vor fi profitabile pozitiile scurte (vanzare). Respectiv, Daca piata se deschide mai sus de nivelul Pivot, aceasta va fi o zi favorabila pentru deschiderea pozitiilor lungi (cumparare). Pivotii, trainica 1 si Suport 1 se considera cele mai importante. Nivelele: trainica 2, trainica 3 sau Suport 2, Suport 3 mai mereu corespund momentelor de supra?cumparare si supra?vanzare, de aceea servesc ca reper pentru inchiderea pozitiilor.


In fig. 76 este aratat exemplul nivelelor pivot. Observam cum costul evolueaza in ambele directii de la pivot, atinge nivelele de trainica si suport. Cand un nivel este strapuns, costul urmareste nivelul urmator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu