joi, 19 februarie 2015

RELATIVE STRENGTH INDEX (RSI)

Indicatorul RSI, creat de Wells Wilder, este a unul dintre cei mai Utilizati in evaluarea miscarii pietei. RSI este calculat in modul urmator: 
unde: 
RS=( costul mediu — Up Close) / ( costul mediu — Down Close) pentru perioada data. 
RSI Standard — este un RSI de 14 perioade cu trei linii principale: 30, 50 si 70. In dependenta de aceste linii, se formeaza doua zone de supra?cumparare (mai sus de 70) si supra-vanzare (mai jos de 30). RSI indica urmatoarele semnale:
 • Semnal de cumparare apare cand indicatorul intersecteaza linia 30 de jos in sus, adica iese din intinderea supra-vanzarii. Semnal de vanzare este atunci cand indicatorul intersecteaza linia 70 de sus in jos (adica iese din intinderea supra-cumpararii). Aceste semnale sunt mult mai importante decat strapungerea liniei de mijloc (50). 
• Strapungerea liniei de mijloc (50) — semnal pentru cumparare se formeaza cand indicatorul intersecteaza linia 50 de jos in sus. Si invers — semnal de vanzarea este cand indicatorul intersecteaza linia de sus in jos. 


 Pentru RSI este grozav de importanta formarea divergentei si strapungerea liniei de trend a indicatorului. Aceste linii ale trendului sunt grozav de importante In cazul in care RSI ingheata la linia 50, ce confirma consolidarea pretului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu