miercuri, 25 februarie 2015

Benzile Bollinnger (BOLLINGER BANDS)

Benzile Bollinnger (Bollinnger Bands) este factorul creat de John Bollinger si este unul dintre cele mai populari indicatori ce analizeaza canalele de pret. El nu este numai un indicator folositor, dar poate fi intrebuintat si ca un sistem de tranzactionare, pentru ca creaza toate semnalele necesare pentru a efectua o tranzactie. factorul este alcatuit din trei curbe care formeaza un canal in jurul evolutiei pretului. 
Acestea sunt:
 • SMA cu 20 de perioade, care se numeste Middle Bollinger Band 
• Upper Bollinger si Lower Bollinger Band, ce reprezinta o abatere — standard a mediei de 20 perioade. 
In raport cu miscarea pietei aceste curbe se ingusteaza sau se largesc. Cand curbele sunt aproape una de alta, aceasta inseamna ca piata acumuleaza putere. Aceasta energie se elibereaza cand pretul de inchidere va strapunge una din cele doua curbe externe (abateri standard). Strapungerea curbei de sus este semnal de cumparare, strapungerea celei de jos — semnal de vanzare. 
Urmatoarea miscare dupa strapungere se dezvolta in imediata apropiere a liniei strapunse. In cazul in care piata dupa corectie atinge SMA 20, este un semnal pentru deschiderea unor noi tranzactii, pentru ca media mobila joaca rol de suport (la cumparare) si rezistenta (la vanzare). 
Inchidem pozitia cand pretul strapunge curba SMA 20 la inchidere. Aceasta se intampla In cazul in care, dupa atingerea unei curbe (de sus sau de jos), piata va impinge si va strapunge curba medie (SMA 20), atunci probabilitatea de a atinge curba opusa este crescuta . 
De exemplu, dupa ce piata a atins curba de sus, a revenit si pretul de inchidere a intersectat SMA 20, piata se intoarce si atinge curba de jos. In fig. 108 este indicata prin punctele 1 si 2. Benzile Bollinnger este un indicator care urmareste trendul. Dupa cum observam pe graficul din fig.108, acesta este eficient pe pietele cu volatilitate inalta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu