joi, 5 martie 2015

PARABOLIC SAR

Sistemul parabolic a fost creat de Welles Wilder la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut. factorul incearca sa recunoasca momentele potrivite de inchidere a unei pozitii si deschiderea alteia, in sens opus (SAR provine de la — Stop and Reversal). 
Dupa caracteristici, factorul este asemanator mediilor mobile, dar cu accelerare diferita. In calitate de sistem de tranzactionare este aplicat pe pietele cu trenduri bine exprimate. Regula de baza: Cat timp piata este in crestere, este bine urmat trendul cu pozitia lunga deschisa si mutat numai nivelul Stop Loss, iar cand directia se schimba, deschidem pozitie scurta, si urmarim evolutia schimband nivelul Stop Loss. 
Este recomandat intrebuintarea stop loss-ului mobil (Trailling Stop). Parabolic Sar urmeaza exact miscarea din piata, dar cand dispune de loc corectia, nu se apropie rapid de pret, ci scade tempoul de accelerare. Aceasta particularitate caracteristica ne ofera frecvent posibilitatea de a ramane in trend cat mai mult timp. 



In fig. 114 este prezentat un exemplu de tranzactionare utilizand Parabolicul. In partea stanga a graficului, dupa semnalul de vanzare, dispune de loc o corectie ascendenta. In acest moment pretul se apropie de punctele indicatorului, dar nu le strapunge. asadar , modificand nivelul Stop Loss dupa Parabolic, obtinem 60 de pips profit. 
Cand piata schimba directia (va activa Trailing Stop), recomandam deschiderea unei pozitii lungi care urmeaza trendul nou format. Punctul initial, cand piata isi schimba directia, constituie minimul sau maximul miscarii anterioare. 
P/t+1/=Pt*(EP - Pt), unde: 
Pt — pretul curent de inchidere a barei. 
Pt+1 — pretul de inchidere a urmatoarei bare. 
EP — pretul maxim, atins din momentul cumpararii, sau pretul minim, atins din momentul vanzarii. AF — coeficientul de mediere, ce realizeaza viteza cu care factorul urmareste evolutia pietei. El depinde de numarul noilor maxime din momentul cumpararii sau noilor minime din momentul vanzarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu