miercuri, 29 octombrie 2014

Retragerea Fibonacci (Fibonacci Retracement )

Metoda respectiva este deseori aplicata pentru aprecierea marimii valurilor, atat de corectie (impotriva miscarii trendului principal), cat si de impuls (cele care imping preturile in directia trendului de baza).



In fig. 64 avem un exemplu de retragere (retracement) a perechii valutare EUR/JPY. Din data de 19 aprilie pana in 03 mai cursul a crescut nemaipomenit de mult (evidentiata cu o linie pe grafic), ceea ce estimeaza o tinta a pretului pentru corectia ulterioara. Cand incepe miscarea descendenta, cursul ajunge la nivelul 0,382 in raport cu valul ascendent precedent, pentru o scurta durata se curata de acest nivel, atinge 0,618 si continua cresterea. Acest caz este tipic pentru corectii.

 
 
Nivelele astfel proiectate, cel putin temporar actioneaza ca linie de suport sau de rezistenta , si se intrebuinteaza de catre participantii pietei drept vectori pentru fixarea profitului (Take Profit). Daca un nivel este strapuns, creste probabilitatea atingerii urmatorului. In exemplul graficului EUR/ USD zilnic (fig. 65), valul descrescator stabileste nivelul de la care proiectam tintele ulterioarele de miscare ascendenta. In timpul miscarii ascendente, cursul intampina rezistenta temporara, la nivelele 0,382; 0,618; 0,764; 1,618 si 2. Cand un nivel este strapuns, costul se indreapta catre urmatorul.
Una din metodele de determinare a nivelelor Fibonacci o constituie integrarea indicatorului tehnic Zig-Zag, care este inclus in lista indicatorilor din platforma de tranzactionare MetaTrader 4. indicatorul respectiv evidentiaza fiecare val important din miscarea pretului, ignorand fluctuatii nesemnificative.




Exista si un alt indicator — Zig-Zag Fibo Beta, care formeaza nivelele Fibonacci (aceste nivele sunt Fiind realizate automat dupa ultimul zigzag).

 


In exemplul din graficul perechii valutare USD/CHF de 4 ore (fig. 67), indicatorul Zig-Zag Fibo Beta stabileste nivelele Fibonacci dupa ultimul val descrescator . Observam ca la ascensiune costul intampina rezistenta la nivelul 38,2%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu