joi, 23 octombrie 2014

Figura MSVD

Dupa multi ani de observatii si utilizare a figurilor de pret in tranzactionarea pe pietile financiare, s-au acumulat destul de multe probleme privind influenta lor asupra pietei, eficacitatea, probabilitatea etc. intervin intrebari, ca de exemplu: este posibil, oare, determinarea exacta a deschiderii si inchiderii pozitiilor, tinta profitului prognozat si alte elemente conform metodologiei propuse? In timp, traderii observa anumite legi, modele de comportament al pietei, care, In cazul in care vor rezista la testele timpului , pot fi uzate drept noi modele de pret.
Sa vorbim acum de un element nou in teoria deja existenta si sa cream un nou model de pret, a carui insusire pana acum nu a mai fost publicata, pentru a fi mai restransi in determinarea tintei la asamblare analizei grafice.
Dupa cum am mentionat, importanta figurilor de pret consta in faptul ca acestea creaza tinte concrete, pe care piata le atinge dupa strapungerea nivelului corespunzator. Aceste tinte pot fi privite ca puncte de fixare a profitului. Analizand tabelul 1, mentionam ca piata, de obicei, nu atinge aceste tinte 100 %. De ce asa se intampla? Ce se schimba? Ce face ca piata in unele cazuri sa nu atinga tinta, iar in alte cazuri sa o depaseasca? Raspunsul la aceste intrebari este ascuns in combinatia complexa a conditiilor de piata si a timpului cand se dezvolta miscarea.
Va fi, oare, o diferenta intre atingerea tinte intr-o zi sau in mai multe zile, intr-o saptamana sau mai multe?
Raspunsul — DA.In raport cu timpul dupa strapungerea unui anumit model, tinta acesteia de asemenea se deplaseaza. Aceasta deplasare poate fi:
• Pozitiva — tinta se spala de nivel, potentialul profit creste;
• Negativa — tinta se apropie de nivel, potentialul profit devine mai mic.
Pentru a instiga schimbarea tintei in raport cu timp si conditiile de piata, cream o regula, cu numele de „MSVD”. Pe scurt, aceasta poate fi formulata in modul urmator: schimbarea tintei de profit in raport cu timpul trecut de la strapungerea figurii, se instiga in raport cu panta liniei (de suport sau solida ), care a confirmat figura (care a fost strapunsa).
 
 
Sa ilustram cele expuse cu ajutorul unui exemplu. In figura 61 este este prezentata solutia ideala a modelului cap-umeri. in acest fel totul corespunde caracteristicilor deja analizate. Ce impresie ramane de la ilustrare? Tinta profitului este distanta dintre cap si linia gatului de la punctul strapuns sau punctul A. Din exemplul nostru observam ca tinta nu este atinsa 100%, numai relativ 85% (punctul B). Aceasta inseamna ca, tranzactionand dupa Aceasta figura, stabilind ordinul Take Profit si urmand cu exactitate regulile figurii, tinta nu va fi atinsa. Rezulta ca am interpretat gresit modelul si suntem martorii unui semnal fals? Aceasta afirmatie este negativa. Figura este absolut corecta, numai ca tinta profitului s-a deplasat putin in timp. Cu alte cuvinte , in modelul prezentat, tinta este in punctul A, In cazul in care miscarea se va realiza foarte rapid. Cu cat se amana mai mult inceputul declinului, cu atat mai mult se va schimba tinta. In raport cu viteza de dezvoltare a evolutiei, tinta poate fi schimbata de la punctul A spre punctul B.
Modelul MSVD reflecta un nou nivel al teoriei referitoare la figurile de pret, atragand atentia la asa-numitele tinte dinamice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu