marți, 5 august 2014

POLITICA SI INFLUENTA STIRILOR IN FOREX

Stabilitatea politica reprezinta o cauza importanta, dar nu intotdeauna satisfactoare, pentru consolidarea evolutiei ascendente a unei valute. De regula, fluctuatii importante in dezvoltarea trendului apar inaintea alegerilor prezidentiale sau parlamentare. gratie incertitudinii derularii urmatoarelor evenimente, majoritatea participantilor din piata prefera sa inchida pozitiile si sa astepte stabilizarea pietei. In general, instabilitatea politica are influenta daunatoare asupra monedei nationale si duce la devalorizarea acesteia.

 Reactia pietei la publicarea diferitelor stiri economice, financiare si politice este cercetata pe larg, dar, cu regret, pana acum nimeni n‑a reusit descrierea concreta a influentei unei stiri asupra evolutiei trendului.

Cauzele acestui fapt sunt multiple, dar cel mai important de subliniat aici este ca o singura stire, indiferent de importanta ei, nu poate schimba directia trendului pe o perioada lunga de timp. mai mereu intalnim cazuri cand marile institutii financiare si unii investitori cunoscuti „arunca” intentionat o anumita stire (uneori incredibila), pentru a influenta dezvoltarea cursului valutar.

Exista multe cazuri cand reactia la o stire a avut loc cu mult inainte de momentul in care aceasta a fost publicata. Cel mai mereu aceasta are loc cand se asteapta stirea despre rata dobanzii Bancii Centrale Europene sau Britanice, pentru ca pozitia presedintelui bancii centrale sau a majoritatii membrilor din conducere este cunoascuta din timp, la fel si starea reala a sistemului financiar. Asa a aparut cunoscuta fraza: „Cumpara zvonuri, Vinde fapte” (Buy the Rumors, Sell the News). Se are in vedere ca actiunea produs de stire trece mai repede decat nasterea acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu