Cel mai des reactia la o stire fundamentala se exprima printr‑o fluctuatie nesemnificativa a trendului
La aparitia unui zvon sau a unei stiri, pe piata se ivesc participanti care cauta sa obtina profit din aceasta (sau sa evite pierderi in viitor). In cazul in care trendul este descendent , iar stirea pozitiva, traderii incep sa cumpere valuta, dar intr‑un anumit moment actiunea stirii este insuficient pentru inlocuirea trendului, dupa care pretul revine in directia sa initiala. Cauza rezulta din faptul ca piata valutara este influentata de compusi la o scara mult mai mare. Reactia este identica si pentru trendul ascendent la aparitia stirilor negative. Un alt exemplu de influenta a stirilor asupra evolutiei trendului este prezentat in figura urmatoare
Daca piata se gaseste in flat (evolutie laterala) si se publica o anumita stire, se zaresc si participanti care incearca sa profite de situatie. pentru ca piata este intr‑un echilibru aproximativ, pretul creste brusc pe o perioada scurta de timp pana la nivelul in care se intensifica reactia inversa a pietei, si apoi revine la valoarea precedenta de echilibru, inainte de aceasta desenand un zig‑zag. Al treilea caz posibil: cand piata se gaseste in flat, la aparitia unei stiri pretul creste sau scade, dupa care piata intra din nou in echilibru, dar la un alt nivel.
Este nevoie sa mentionam inca o influenta posibila a stirilor asupra instrumentelor financiare, cand avem un trend ascendent si apare o stire pozitiva, sau cand in timpul unui trend de coborare apare cea negativa. Aici observam accelerarea evolutiei pretului in directia pe care o urma pana la publicarea stirilor. Acest caz este cunoscut sub denumirea de impuls din inertie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu